10% din populatia cu acces la Internet ar putea ajunge la "dezintoxicare"

Dată publicare: 22-08-2009 00:00
Dată actualizare: 24-06-2012 14:15


Calculator

E un fapt cunoscut si demonstrat: Internetul creeaza dependenta. In Statele Unite, si nu numai, au aparut centre de "dezintoxicare" pentru cei care nu se pot "deconecta" de la jocurile video sau retelele de socializare on-line.

Si nu este de gluma, arata statisticile: potentialii pacienti reprezinta 10% din populatia cu acces la Internet.

Va uita Dumnezeu navigand pe Internet? Preferati sa trimiteti un e-mail sau un SMS decat sa va intalniti fata in fata cu persoana respectiva? Cateodata va pica ochii de somn in fata tastaturii? Daca raspundeti afirmativ la oricare dintre aceste intrebari ar trebui sa intrati la idei: sunteti pe punctul de a deveni, daca nu s-a intamplat deja, dependenti de Internet.

Ben Alexander, de 19 ani, este un violonist talentat. Insa aproape renuntase la muzica si era pe punctul de a fi exmatriculat de la colegiu, din cauza unui jocului video "Lumea razboiului".

A ajuns la prima clinica de dezintoxicare, creata special pentru dependentii de net. Se intituleaza, deloc intamplator, "Restart" si e situata in Seattle, la cativa kilometri de cartierul general Microsoft.

Programul de reabilitare dureaza 45 de zile. Treptat, pacientii sunt invatati ca exista si alta lume decat "world wide web" si sunt incurajati sa redescopere pasiuni sau indeletniciri care nu-i tin conectati on-line...  

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO