Regizorul neozeelandez Adam Strange a murit, dupa ce a fost atacat de patru rechini albi. VIDEO

Dată publicare: 27-02-2013 17:30
Dată actualizare: 05-03-2013 08:54


Decese

Patru rechini albi au atacat un inotator in timp ce politistii au tras nu mai putin de 20 de focuri de arma in incercarea de a-i opri, scrie The Sun.

Barbatul, in varsta de 46 de ani, identificat mai tarziu drept regizorul Adam Strange, inota in apele din Noua Zeelanda cand a fost atacat de un rechin lung de 4 metri. Alti trei rechini i s-au alaturat in scurt timp. Politistii au incercat sa opreasca animalele si au tras in ele dintr-un elicopter si o barca de viteza, scrie The Sun.

VEZI AICI IMAGINI CU ADAM STRANGE

Unul dintre martorii care se aflau pe plaja Muriwai a povestit ca un rechin, extrem de agresiv, a refuzat sa dea drumul trupului neinsufletit al regizorului pana cand a fost impuscat de autoritati.

Pescarul Pio Mose a declarat ca barbatul inota in apropiere de el.

"Dintr-o data am vazut inotatoarea rechinului si in minutul urmator, bum, l-a atacat, iar apoi era sange peste tot in apa. S-a ridicat inapoi la suprafata, capul ii era pe suprafata apei... apoi am vazut ca era deja mort", a descris Mose scena atacului.

Trupul regizorului a fost recuperat din apa, insa identitatea acestuia nu a fost facuta publica imediat, pentru ca rudele lui Strange nu fusesera anuntate inca de deces.

Aproximativ 200 de oameni se aflau pe plaja in momentul atacului.

Atacurile rechinilor sunt extrem de rare in Noua Zeelanda. Numai 11 au avut loc din 1847 pana in prezent, ultimul in 1976.

Cu toate acestea, Clinton Duffy, expert in rechini al Departamentului de Conservare, a dezvaluit ca apele Noii Zeelande sunt populate nu numai de rechini albi, dar si de alte specii potential letale.

Adam Strange era un regizor apreciat de critica. In 2009, Strange a castigat prestigiosul Urs de Cristal pentru Cel mai Bun Scurtmetraj la Festivalul de Film de la Berlin, cu "Aphrodite's Farm".

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO