"Rechinul", românul cu legături cu El Chapo, acuză procurorii. "Teroare şi coşmar"

Ultima actualizare: 06-06-2020 14:15

Florian Tudor, poreclit „Rechinul”, s-a plâns presei mexicane de abuzurile la care este supus de justiţia din statul din America Centrală.

Florian Tudor, care se declară „om de afaceri”, a declarat pentru ziarul local Novedades de Quintana Roo, că este victima abuzurilor justiţiei mexicane. El a relatat „scenele de teroare şi coşmar prin care a trecut alături de familia şi partenerii săi timp de luni de zile din cauza personalului Fiscalía General de la República” (FGR, Parchetul General). Bărbatul este însă şi în vizorul procurorilor de la noi, care vorbesc despre cea mai mare grupare infracţională românească descoperită peste hotare, având legături chiar cu temutul “El Chapo”.

Românul a depus plângere la parchetul anticorupţie acuzându-i pe cei ce îl anchetează că au măsluit probele din dosar, l-au hărţuit şi nu îi permit accesul în locuinţa sa din Cancun, deşi un tribunal a ridicat sechestrul pus de FGR. Trei procurori şi patru agenţi de poliţie judiciară ai FGR sunt vizaţi de plângere.

 

Procurorii din Mexic, acuzaţi de abuzuri

 

Tudor spune că problemele sale cu procurorii mexicani au început pe 30 martie, când mergea, împreună cu un partener de afaceri, Adrian Nicolae, să plătească salariile angajaţilor săi de la un ranch din localitatea Puerto Morelos. “Am fost opriţi la un filtru al poliţiei. Fără să întrebe nimic, mi-au deschis geanta şi au găsit banii pentru salarii şi actele. Au întrebat de ce călătorim cu aşa de mulţi bani, le-am răspuns că nu călătorim, ci locuim în Cancun”.

Între timp, susţine Tudor, şeful poliţiştilor l-a întrebat unde e ranchul la care se duc. “I-am spus şi mi-a zis: A, sunteţi ruşi, celebrul ranch al ruşilor. Dar un suntem ruşi, suntem români şi avem toate actele în regulă”.

Cel cunoscut drept “Rechinul” spune că oamenii legii nu au găsit nimic în neregulă, dar ulterior i-au spus unei noi percheziţii. “Au apărut cu un pistol în mână, dar probele nu au fost relevate corect, apoi ne-au arestat. După 20 de minute ne-au fotografiat şi au pus imaginile pe reţelele sociale”. În aceeaşi zi, susţine românul, au fost duşi în biroul procurului FGR din Cancun, care le-ar fi spus că îi scapă de acuzaţii în schimbul unei mite consistente.

 

Cine este de fapt Florian Tudor, "Rechinul"


Florian Tudor, cunoscut în lumea interlopă drept „Rechinul”, a intrat recent în vizorul procurorilor DIICOT, care a primit şi sprijinul FBI în anchetă. Aceştia spun că Tudor controlează o firmă care se ocupa de montarea şi întreţinerea bancomatelor în Cancun şi Playa del Carmen, zone frecventate în fiecare an de milioane de turişti. Pe aceste bancomate, spun anchetatorii, „Rechinul” ar fi montat dispozitive de clonare a cardurilor, furând astfel sume uriaşe.

Cu o parte din banii obţinuţi, spun surse din anchetă, „Rechinul” a construit pe o plajă din Cancun două blocuri de câte 28 de etaje fiecare, iar în Brazilia ar fi cumpărat terenuri care valorează câteva zeci de milioane de dolari. „Rechinu” a ridicat două clădiri de locuinţe şi în Craiova şi urma să construiască, aici, şi un hotel. Gruparea a racolat din România mai mulţi specialişti în electronică şi tinichigerie care au ajutat la construirea dispozitivelor folosirea la copierea cardurilor, mai spun procurorii DIICOT.

Reţeaua avea şi o divizie formată din români violenţi, care asigura protecţia afacerii ilegale faţă de alte grupări de crimă organizată din Mexic. Unul dintre membrii acestei brigăzi a fost împuşcat anul trecut pentru că a îndrăznit să să îşi conteste liderul. Inițial, „Rechinul” i-a şantajat familia. Apoi, a pus să fie înjunghiat într-un loc public din Cancun, iar în final şi-ar fi trimis garda de corp să îl execute, spun anchetatorii, în maşină.

Autorităţile române ştiu că “Rechinul” e cercetat în libertate în Mexic. Despre Florian Tudor există informaţii că ar avea 3 neveste, una din acestea fiind rudă cu un mexican care ar avea legături cu celebrul cartel de droguri de la Sinaloa, condus de „El Chapo” până în 2016, iar ulterior de fii şi locotenentul acestuia, „El Mayo”.
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO