Reacția Phenianului după avertismentele lui Trump: „Un bătrân nerăbdător”

Ultima actualizare: 09-12-2019 20:10
donald trump kim jong un
AFP

Kim Jong Un ar putea să-şi schimbe părerea despre Donald Trump dacă preşedintele american continuă să facă declaraţii ”nepotrivite şi periculoase”, a avertizat luni un reprezentant de rang înalt al regimului stalinist, relatează Reuters.

Trump, a subliniat Kim Yong Chol, este un ”bătrân nerăbdător”, iar Statele Unite ignoră ultimatumul dat de Coreea de Nord, transmite News.ro.

”Noi nu mai avem nimic de pierdut”, insistă acest oficial nord-coreean citat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, răspunzându-i locatarului Casei Albe, care a apreciat în weekend că Kim Jong Un are ”de pierdut totul” dacă se arată ”ostil”.

”Kim Jong Un este prea inteligent şi are mult de pierdut, întru totul, dacă acţionează în mod ostil. El a semnat un acord solid de denuclearizare, nu doreşte să-şi strice relaţia privilegiată cu preşedintele Statelor Unite sau să se amestece în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie”, a scris şeful statului american pe Twitter.

Phenianul a anunţat săptămâna trecută că a efectuat cu succes un test ”foarte semnificativ” în baza de lansare de sateliţi Sohae, situată pe coasta de vest a peninsulei.

Natura armei testate nu a fost dezvăluită, însă KCNA a scris că rezultatele acestui test vor permite schimbarea ”statutului strategic” al Coreei de Nord.

Negocieri vizând desfiinţarea programelor nuclear şi balistic ale Coreei de Nord, amorsate în mod spectaculos la summitul din Singapore din iunie 2018 sunt blocate după eşecul unei reuniuni de lucru a celor două părţi în octombrie, la Stockholm.

Phenianul avertizează că ”fereastra oportunităţii” este pe cale să se închidă, iar Kim Jong Un a dat Washingtonului ultimatum până la sfârşitul anului să-şi schimbe abordarea.

Administraţia Trump apreciază că acest ultimatum este artificial, în pofida faptului că ambasadorul nord-coreean la ONU a anunţat sâmbătă că ”denuclearizarea” nu mai este deja un subiect de negocieri cu Statele Unite şi că nu sunt necesare negocieri îndelungate cu Washingtonul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO