Reacția Kremlinului după ce s-a aflat că fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin lucrează la PE


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 22:38
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 22:27
Categorie: Stiri externe
Elizaveta Peskova

Stagiul pe care-l efectuează în prezent fiica lui Dmitri Peskov, Elizaveta Peskova, în Parlamentul European (PE) este o ”practică normală”, care ”nu are nimic a face” cu funcţia sa, apreciază purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează AFP.

”Aici este vorba despre o studentă normală şi despre o practică normală. Asta nu are nimic a face cu funcţia mea profesională sau munca mea”, a declarat marţi pentru presă Peskov.

Elizaveta Peskova, fiica acestui vechi purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, îşi efectuează stagiul la PE, sub îndrumarea lui Aymeric Chauprade, un fost consilier pe probleme de Afaceri Internaţionale al lui Marine Le Pen.

Aymeric Chauprade a declarat luni pentru AFP că Elizaveta Peskova şi-a început stagiul în noiembrie 2018 şi că acesta continuă până la sfârşitul lui aprilie, când se încheie activitatea parlamentară.

Remunerată cu suma de 1.000 de euro pe lună, ca toţi ceilalţi stagiari pe care i-a avut Aymeric Chauprade, Elizaveta, o studentă la Drept în Franţa, ”are acces doar la date publice” şi ”nu are acces la dezbateri cu uşile închise”, a declarat el, referindu-se la lucrările Delegaţiei UE-Rusia, al cărei membru este.

O purtătoare de cuvânt a PE, Marjory van den Broeke, a confirmat prin e-mail pentru AFP că ”asistenţii şi stagiarii eurodeputaţilor nu au acces la documente confidenţiale”.

UE se teme de amestecuri - mai ales din partea Rusiei - în alegerile europene de la sfârşitul lui mai.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

Fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin lucrează în Parlamentul European
VIDEO PROTVPLUS.RO