Principalul suspect în cazul exploziilor din Texas, identificat. Avea 24 de ani și nu era cunoscut poliției

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Atacatorul din Texas
Twitter/Jake Hanrahan

Bărbatul suspectat că ar fi responsabil pentru mai multe atacuri cu bombă în oraşul american a fost identificat de poliție. Este vorba despre Mark Anthony Conditt, un tânăr de 24 de ani, care s-a sinucis miercuri, când autoritățile erau pe urmele sale.

Poliția îl suspectează pe Conditt pentru cinci explozii în urma cărora două persoane au murit și alte cinci au fost rănite, începând din 2 martie. Marți seara, oamenii legii emiseseră un mandat de arestare pe numele său. Poliția l-ar fi localizat la un hotel din Round Rock, după ce au folosit imagini surprinse de camerele de supraveghere, cât și portrete robot, informează CNN.

Oamenii legii se aflau în fața hotelului miercuri, când Conditt s-a urcat în mașină și a fugit de poliție, astfel că aceștia au pornit în urmărirea sa. Tânărul a oprit mașina și a detonat un dispozitiv explozibil, iar în urma exploziei el a murit, iar un ofițer a fost rănit.

„Nu știm unde și-a petrecut utimele 24 de ore, așa că e bine să fim vigilenți, pentru a ne asigura că n-a mai plasat și alte dispozitive explozibile”, a anunțat șeful poliției, Brian Manley.

El a mai precizat că, pentru moment, autoritățile nu știu ce l-a motivat pe tânărul de 24 de ani să stârnească panică în comunitate.

„Ancheta este în curs, așa că nu putem spune dacă acest individ acționa pe cont propriu”, a mai spus oficialul american.

Mark Anthony Conditt locuia în orășelul Pflugerville de lângă Austin. Familia acestuia s-a declarat „devastată și îndurerată” că tânărul „a fost implicat în ceva atât de îngrozitor”.

Între 2010 și 2012 el a mers la un colegiu local, însă nu a absolvit cursurile, scrie CNN. Pe de altă parte, Austin American-Statesman a precizat că tânărul nu avea un loc de muncă. El avea o activitate redusă pe rețelele de socializare. Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a precizat că tânărul locuia cu alte două persoane și că nu avea cazier.

 „Nu știm dacă mai există și alte bombe, câte sau unde le-ar fi putut plasa. Trebuie să trecem de această zi și să vedem dacă a mai avut complici”, a spus Abbott.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO