Prima imagine cu bărbatul care a ucis 11 oameni la o sinagogă. Mesajele publicate online înainte de atac


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 28 Octombrie 2018 01:07
Categorie: Stiri externe
robert bowers

Poliţia l-a identificat pe suspectul în atacul de la o sinagogă din Pittsburgh, SUA, ca fiind Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani.

FBI tratează incidentul ca fiind o crimă inspirată de ură şi coordonează investigaţia, a informat Wendell Hissrich, directorul Siguranţei Publice din Pittsburgh.

„Locul crimei arată oribil. Este printre cele mai rele pe care le-am văzut vreodată”, a afirmat el.

Robert Bowers a postat mai multe mesaje antisemite pe rețelele de socializare și, cu doar două înainte să comită atacul armat în timpul unei slujbe, a scris pe Gab.com că organizația HIAS „aduce invadatori care omoară semenii noștri”, relatează CNN.

„Nu pot să stau și să privesc cum semenii mei sunt măcelăriți. Nu-mi pasă de punctul vostru de vedere, eu o să atac”, a scris el.

De altfel, martorii au povestit că în timpul atacului ar fi strigat „toţi evreii trebuie să moară”.

În arhiva postărilor lui Robert Bowers, jurnaliștii americani au găsit mesaje precum „diversitatea înseamnă uciderea și celui din urmă om alb”.

Pe 29 septembrie el a postat fotografii cu rezultatele unei sesiuni de tras cu arma și trei pistoale. Din 1996 și până în prezent, acesta a cumpărat cel puțin 6 arme.

Un reprezentant al sinagogii Tree of Life, Michael Eisenberg, a aproximat că erau în total 100 de persoane prezente în momentul atacului. Oamenii se aflau în zona principală a clădirii precum şi în subsol şi camera de studiu.

Sursa: CNN

Atac armat la o sinagogă din SUA, soldat cu 11 morți. Trump: ”Nu trebuie să existe nicio toleranţă pentru antisemitism”
VIDEO PROTVPLUS.RO