Preşedintele Chinei, Xi Jinping, îl felicită pe Biden pentru victoria în alegerile din SUA

Ultima actualizare: 25-11-2020 16:57
Xi Jinping
Getty

Preşedintele chinez Xi Jinping l-a felicitat miercuri pe Joe Biden pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale americane, printr-un mesaj citat de presa de stat chineză.

Xi Jinping îşi exprimă totodată speranţa ca Statele Unită să promoveze o dezvoltare sănătoasă şi stabilă a relaţiilor bilaterale, potrivit Xinhua, citat de Agerpres.

Acest lucru "nu serveşte doar intereselor fundamentale ale popoarelor celor două ţări, ci satisface şi aşteptarea generală a comunităţii internaţionale", a transmis Xi Jinping.

Cele două state"trebuie să evite orice conflict sau confruntare şi să se respecte reciproc, într-un spirit de cooperare profitabil pentru ambele părţi, să se axeze pe colaborare, să-şi gestioneze divergenţele, să avanseze dezvoltarea sănătoasă şi stabilă a relaţiilor China-SUA şi să-şi dea mâna cu alte ţări şi comunitatea internaţională pentru a promova nobila cauză a păcii mondiale şi dezvoltării", se mai arată în mesaj.

În aceeaşi zi, mai menţionează Xinhua, vicepreşedintele chinez Wang Qishan i-a trimis un mesaj Kamalei Harris pentru a o felicita pentru alegerea în funcţia de vicepreşedintă a SUA.

Joe Biden l-a învins pe contracandidatul său, Donald Trump, în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă, ce s-a dat pe 3 noiembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO