Premiile Oscar 2021. ”My Octopus Teacher”, desemnat câștigător pentru ”cel mai bun documentar”

Dată publicare: 26-04-2021 04:46
Dată actualizare: 26-04-2021 06:46


Oscar 2021

Cea de-a 93-a gală a Premiilor Oscar are loc, anul acesta, la 25 aprilie, după ce a fost amânată cu două luni din cauza pandemiei de COVID-19.

 

UPDATE “My Octopus Teacher”, desemnat ”cel mai bun lungmetraj documentar”. ”Colectiv” s-a aflat pe lista nominalizaților. 
 

Decernarea Premiilor Oscar 2021 va fi transmisă online, în exclusivitate, de platforma Voyo.ro. Fanii filmelor vor putea vedea festivitatea din acest an și la TV, marți, de la ora 20:30, gala va putea fi urmărită și pe PRO Cinema.

Premiile Oscar 2021. Lista completă a câștigătorilor

Documentarul românesc “colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a devenit primul film românesc nominalizat la premiile Oscar, unde concurează la categoriile ″cel mai bun documentar” şi “cel mai bun lungmetraj internaţional”.

O coproducţie România-Luxemburg, “colectiv” este o poveste captivantă ce prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti, după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Alături de ”colectiv” pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun documentar se află “Crip Camp”, “The Mole Agent”, “My Octopus Teacher”, “Time”.

 

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO