Premiile BRIT. Dua Lipa, titlul pentru cea mai bună cântăreaţă britanică şi cel mai bun debut

Dată publicare: 22-02-2018 07:48
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Doi artişti britanici la început de carieră au dominat gala premiilor BRIT, care a avut loc aseară la Londra. Dua Lipa, londoneza de doar 22 de ani, a luat două trofee. Cu tot atâtea a plecat acasă şi rapperul britanic Stormzy.

Justin Timberlake a deschis ceremonia cu un recital plin de energie.

La doar 22 de ani, londoneza născută din părinţi albanezi, a câştigat trofeul pentru cea mai bună cântăreaţă britanică şi cel mai bun debut. Când a urcat pe scenă pentru a două oară, şi-a luat cu ea sora şi fratele mai mic.

Rapperul britanic a câştigat primele lui trofee BRIT: pentru cel mai bun cântăreţ britanic şi cel mai bun album britanic. Iar Gorillaz, trupă fondată în 1998, a fost desemnată cea mai bună formaţie britanică.

Rapperul american a fost desemnat cel mai bun artist internaţional. Lorde a câştigat un BRIT pentru cea mai bună cântăreaţă internaţională şi a trimis mulţumiri printr-un mesaj video înregistrat.

"Human" a fost numit cel mai bun single britanic, în timp ce "Shape of You", al lui Ed Sheeran, a triumfat la categoria hit internaţional.

Rockerii americani, un BRIT pentru cea mai bună formaţie internaţională. "Sign Of The Times" al lui Harry Styles a fost desemnat videoclipul anului.

Pe de altă parte, cel mai emoţionant moment al serii a fost recitalul lui Liam Gallagher. Fostul lider al trupei Oasis a cântat piesa "Live Forever" în memoria celor care au murit în atentatul din Manchester, de anul trecut.

Vedetele au păşit pe covorul roşu purtând un tradafir alb la piept, în semn de solidaritate cu mişcările care luptă împotriva discriminării şi a hărţuirilor sexuale.


VIDEO PROTVPLUS.RO