Piloții Ryanair intră în grevă. În ce perioadă vor fi afectate zborurile liniei low-cost


Ultimul update: Joi 15 August 2019 08:34
Data publicarii: Joi 15 August 2019 08:04
Categorie: Stiri externe
Avion Ryanair

Piloţii irlandezi ai companiei aeriene low-cost Ryanair, nemulţumiţi de condiţiile salariale, vor organiza o grevă în zilele de 23 şi 24 august, conform informaţiilor anunţate miercuri de sindicatul acestora, Forsa, transmite AFP.

Piloţii angajaţi direct de companie vor fi în grevă timp de 48 de ore, începând de joi 22 august, ora 00:01, perioadă ce coincide cu o mişcare socială anunţată deja de piloţii britanici ai Ryanair.

Conform unui purtător de cuvânt al sindicatului irlandez Forsa, reprezentanţii piloţilor au înaintat în martie o serie de revendicări amănunţite, solicitând un nivel al salariilor "practicat în mod curent în sectorul aviatic comercial". Nemulţumirile piloţilor vizau, de asemenea, pensiile şi condiţiile de muncă, dar negocierile cu conducerea companiei au eşuat.

Ryanair a "înregistrat un profit important, în valoare de un miliard de euro anul trecut", a precizat secretarul general al Forsa, Angela Kirk.

Săptămâna trecut, piloţii britanici ai Ryanair, membri ai sindicatului Balpa, s-au pronunţat în favoarea unei încetări a activităţii în zilele de 22 şi 23 august, precum şi în perioada 2-4 septembrie. Revendicările lor vizează salariile, pensiile şi remuneraţia pentru perioada de maternitate.

Compania Ryanair s-a văzut confruntată în Europa cu un curent de proteste şi greve din partea angajaţilor privind condiţiile de muncă, la sfârşitul anului 2017, dar şi în 2018.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO