Nutella si Kinder au ramas fara un mostenitor. Pietro Ferrero a murit

Ultima actualizare: 18-10-2012 16:00

Pietro Ferrero, mostenitorul imperiului de producatori de dulciuri Ferrero Rocher, care scoate pe piata si Nutella, Kinder si Tic-Tac, a murit intr-un accident de ciclism in Africa de Sud, la varsta de 47 de ani.

Pietro Ferrero si fratele sau, Giovanni, erau mostenitorii uneia dintre cele mai bogate familii din Italia. Pietro Ferrero a murit in Cape Town, cazand de pe bicicleta in timpul unei curse de antrenament, potrivit reprezentantilor companiei pe care o conducea. Omul de afaceri era director executiv al Ferrero Group si un pasionat de ciclism.

Pietro Ferrero a inceput sa lucreze pentru filiala din Germania a companiei in 1985 si a obtinut o diploma in biologie, dupa care s-a mutat la sediul central al firmei, in Alba. In 1992, el a preluat conducerea operatiunilor ale diviziei europene a Ferrero Group. Ministrul italian de externe, Franco Frattini, l-a descris pe Ferrero ca un om de afaceri "exceptional de talentat, inzestrat cu o viziune strategica si o sensibilitate profunda", aducand beneficii economiei italiene.

 Bunicul lui Ferrero, de asemenea numit Pietro, a fondat afacerea in 1942, furnizand dulciuri pentru magazinul condus de sotia sa, Piera, in Alba, regiune a Piemontului. Pentru ca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial ingredientele pentru dulciuri se gaseau cu dificultate, Pietro a decis sa exploateze ceva ce Piemont avea din plin: alunele si a inventat o pasta dulce facuta din acestea.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO