Persoanele din comunitatea LGBT se căsătoresc „de formă”, de frică să nu fie dezmoștenite

09-11-2017 13:30


marsul diversitatii

Numărul persoanelor sud-asiatice care dau anunțuri, pe internet, pentru a-și găsi parteneri pentru căsătorii „de formă” a crescut semnificativ în Marea Britanie.

 Karma Nirvana, organizație pentru drepturile omului, atrage atenția că numeroase persoane din comunitatea LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transexuali) recurg la acest gest.

ONG-ul oferă asistență victimelor presate de familie să să căsătorească, pentru a nu își face de rușine rudele. Dacă în 2015, organizația a aflat de 93 astfel de cazuri, în 2016 au fost înregistrate 124 de cazuri, iar în 2017, numărul a crescut la 205, informează publicația The Independent.

Directorul executiv al organizației Karma Nirvana, Jasvinder Sanghera, a declarat că problematica acestor „căsătorii de conveniență” în comunitățile LGBT este ascunsă.

„Căsătoria de conveniență este extremă. Cu toate acestea, ei recurg la această soluție pentru că știu că, în caz contrar, își vor pierde familiile. Vor fi ostracizați și dezmoșteniți. În unele cazuri, riscă să fie uciși sau răniți”, a precizat el.

Astfel, există site-uri pe care utilizatorii pot posta anunțuri pentru a-și găsi parteneri.

„Sunt un homosexual musulman de 30 de ani. Sunt în căutarea unei fete care să fie lesbiană sau asexală, pentru o căsătorie de conveniență”, se precizează într-un astfel de anunț.

Un bărbat gay din Leeds a declarat, pentru BBC, că i-a luat trei ani să pună la cale o căsătorie falsă, pentru a își ține ascunsă orientarea sexuală, întrucât perechea trebuia să pună la punct detaliile privitoare la cum și unde vor locui și cum își vor vizita familiile.

A trebuit să ne gândim la multe. Este dificil, din punct de vedere emoțional, pentru că trăim într-o minciună, pe lângă faptul că ne ascundem orientarea sexuală. Presiunea te afectează și este foarte dificil. Oamenii încă fac asta, dar nu știu pe nimeni fericit cu o astfel de înțelegere”, a spus bărbatul, mărturisind că în final a ajuns să divorțeze.

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO