Periferiile Londrei, impanzite de vulpi. Una dintre ele a atacat un nou-nascut

11-02-2013 19:40

Englezii au mari probleme cu vulpile care traiesc la periferia Londrei. Una dintre ele a atacat un bebelus de cinci saptamani. A intrat in casa, l-a tras din patut si i-a smuls un deget, pe care medicii au reusit sa-l repuna la loc.

Profitand ca usa locuintei era larg deschisa si nimeni prin preajma, vulpea a intrat in casa si l-a atacat pe cel mic.

L-a muscat de fata si l-a tras de pe pat, tarandu-l inspre usa. In acel moment, in camera a intrat mama copilului, care a gonit animalul.

Vulpea i-a retezat un degetel, pe care medicii au reusit sa i-l coasa la loc, intr-o interventie chirurgicala care a durat trei ore.

In 2010, doua fetite gemene au ramas mutilate, dupa ce au fost atacate de o vulpe, iar anul trecut, jurnalistii de la Channel 4 au realizat un material in care au demonstrat ca vulpile ar putea reprezenta un pericol pentru bebelusii lasati nesupravegheati. Au pus intr-un carucior pentru cei mici un purcelus mic, mort si invelit in scutec, apoi au filmat cum vulpea il trage din carut.

Alarmati, parintii au cerut autoritatilor sa ia masuri. Animalele gasesc hrana din belsug in sacii de gunoi aruncati la intamplare pe trotuar. Nu putini sunt cei care hranesc vulpile, pe care le vad ca pe un oaspete inofensiv al cartierului.

In zonele urbane din Marea Britanie traiesc aproximativ 30.000 de vulpi.


VIDEO PROTVPLUS.RO