Papirusul care sugereaza ca Iisus ar fi fost casatorit naste inca dezbateri. Ce sustine Vaticanul


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 08:30
Data publicarii: Marti 02 Octombrie 2012 13:21
Categorie: Stiri externe
manuscris, traducere, Iisus a fost casatorit

Un fragment de papirus, scris in limba copta, care ar sugera ca Iisus a fost casatorit, a stranit dezabateri aprinse in randul specialistilor. Istoricul roman Alin Suciu a fost printre primii care a contestat autenticitatea manuscrisului.

Un profesor de la Harvard a prezentat recent un manuscris, care ar proveni din secolul al IV-lea si care contine un citat interesant.  Iisus le vorbeste discipolilor sai despre “sotia mea”.

Documentul pare sa sustina ipoteza celor care cred ca Iisus nu a fost celibatar, ci s-a casatorit cu Maria Magdalena, asa cum scrie si in celebrul roman Codul lui Da Vinci.

"Evanghelia sotiei lui Iisus", manuscrisul care poate schimba crestinismul. Ce spun specialistii

Insa multi istorici au declarat ca papirusul nu este autentic, fiind un fals modern. Istoricul Alin Suciu a acordat un interviu pe aceasta tema, in exclusivitate pentru www.stirileprotv.ro.

Interviu cu istoricul Alin Suciu. De ce este convins ca "Evanghelia sotiei lui Iisus" este un fals

Acum si Vaticanul sustine idea unui fals. Publicatia L’Osservatore Romano prezinta analiza expertului Alberto Camplani, de la Universitatea La Sapienza. Acesta spune ca manuscrisul trebuie privit "cu maxima precautie".

La randul sau, profesorul Francis Watson, de la Universitatea din Durham, declara ca bucata de papirus este probabil autentica, insa nu continea niciun text, acesta fiind redactat in secolul XX sau chiar XXI.
 

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO