Papa Francisc, primul suveran pontif care merge în Irlanda în ultimii 40 de ani. VIDEO

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Papa Francisc începe sâmbătă o vizită complicată în Irlanda. Altădată una dintre cele mai puternice din lume, Biserica Catolică Irlandeză a fost grav afectată în deceniile în care preoţii au abuzat numeroşi copii şi au scăpat basma curată.

Sâmbătă, victimele îi transmit Suveranului Pontif că scuzele nu sunt de ajuns şi e nevoie de măsuri palpabile, care să prevină asemenea atrocităţi.

Suveranul pontif soseşte sâmbătă în Irlanda, în prima vizită făcută de un papă în această ţară din 1979 încoace. Găseşte o ţară profund schimbată care, de curând, a răsturnat prin vot interdicţia avortului, o ţară cu un prim-ministru care nu-şi ascunde homosexualitatea. Găseşte o Biserică părăsită de credincioşi şi care nu şi-a mai recăpătat credibilitatea după ce au ieşi la iveală numeroasele cazuri de preoţi care au abuzat copii.

Darren McGavin, victimă: „Am 46 de ani şi sunt pe medicamente de când aveam 12 ani. 12 ani... Când o să se termine? Când o să se termine? Nu ştiu."

Timp de 4 ani, Darren a fost abuzat în mod repetat de unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi pedofili din Irlanda. El este doar unul dintre miile de irlandezi ale căror vieţi au fost distruse de prelaţi. În urmă cu câteva zile, Papa le-a cerut scuze victimelor şi a condamnat abuzurile.

Marie Collins, victimă și activistă:Papa a publicat o scrisoare fermă zilele trecute. Mare parte din ea e bună, dar din păcate încă spune că se lucrează la o soluţie pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili. Au trecut câteva decenii. Nu se poate să se lucreze încă la asta."

Suveranul pontif va oficia o slujbă în parcul Phoenix din Dublin. Acelaşi în care Darren spune că a fost violat de preotul în care a avut încredere. De altfel, pe Facebook se organizează un boicot al acestei slujbe. Oamenii au fost îndemnaţi să-şi rezerve bilete, dar să nu participe, astfel încât Papa să slujească în faţa unui public cât mai restrâns.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO