Papa Francisc îndeamnă polițiștii să fie mai blânzi cu șoferii care încalcă regulile

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
papa francisc
Pro TV

Papa Francisc a făcut apel polițiștilor italieni să dea dovadă de „indulgență” față de șoferii care încalcă regulamentul rutier.

 

„Indulgența nu este un semn de slăbiciune și nici nu presupune să renunțați la forță”, a spus papa Francisc, la o întâlnire cu reprezentații Poliției Rutiere.

Totodată, el a precizat că polițiștii ar trebui să încerce să înțeleagă motivele care i-au determinat pe șoferi să încalce regulile rutiere. Pe de altă parte, el a vorbit și despre „creșterea situațiilor compexe și tumultoase” de pe străzile din Italia, informează BBC News.

Astfel, el consideră că din cauza unui stil de viață „bazat pe competitivitate”, oamenii îi percep pe ceilalți șoferi ca fiind „obstacole sau adversari care trebuie întrecuți, transformând străzile în piste de Formula Unu”. Papa Francisc, care se află în fruntea Bisericii Romane Catolice din 2013, a criticat și șoferii care folosesc telefoanele mobile la volan.

„Trebuie să ținem cont și de faptul că mulți șoferi nu dau dovadă de responsabilitate; ei nu realizează consecințele serioase alegesturilor care le distrag atenția”, a mai punctat suveranul pontif.

Papa Francisc a primit în dar, săptămâna trecut, o mașină sport. El a anunțat că o va vinde, iar banii îi va da spre acțiuni caritabile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO