Papa Francisc: Ajutorarea celor nevoiași reprezintă „pașaportul spre paradis”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Papa Francisc
AFP

Papa Francisc a afirmat, duminică, într-o slujbă dedicată oamenilor săraci, fără adăpost și șomerilor, că un bun creștin poate obține „pașaportul spre paradis” dacă îi ajută pe cei nevoiași.

 

Catolicii au celebrat prima Zi mondială dedicată săracilor, instituită de Papa Francisc, care îndemnă la ajutorarea celor nevoiași.

Astfel, voluntarii de la organizațiile de caritate au adus 7.000 de persoane sărace din Italia, Franța, Spania, Germania și Polonia, la o slujbă ținută în basilica Sfântul Petru, informează Reuters.

„Dacă în ochii lumii, cei săraci nu au valoare, sunt ei cei care ne deschid calea spre Rai. Ei sunt „pașaportul nostru spre paradis”. Este datoria noastră să avem grijă de ei. Dumnezeu nu ne întreabă dacă ne-am simțit plini de indignare, ci dacă am făcut fapte bune”, a spus suveranul pontif.

Totoată, papa Francisc a precizat că cei care ignoră situația celor nevoiași comit „păcatul omisiunii”.

„Îl comitem când spunem ‘asta nu e problema mea, ci a societății’; atunci când întoarcem spatele unui frate sau unei surori nevoiașe, când ne indignăm de relele din lume, dar nu facem nimic împotriva lor”, a mai spus papa Francisc.

În timpul slujbei, papa Francisc a fost asistat de 12 persoane, între care migranți, săraci, oameni fără adăpost, iar una dintre predici a fost citită de un refugiat sirian.

După slujbă, aproximativ 1.500 de oameni săraci au luat masa cu papa, la Vatican, în timp ce alții au primit alimente de la voluntari la mai multe locații din Roma.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO