Papa Francisc a comparat avortul cu „metodele de purificare” folosite de naziști


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 17 Iunie 2018 16:20
Categorie: Stiri externe
Papa Francisc

Papa Francisc a afirmat, sâmbătă, că practica de avorta un făt cu posibile malformații genetice seamănă cu practicile naziștilor „de a purifica o rasă”, prin eliminarea celor slabi.

Suveranul pontif a făcut comparaţia într-un discurs adresat membrilor unor asociaţii familiale din Italia, informează Reuters, citat de News.ro.

„Copiii ar trebui acceptaţi aşa cum sunt, aşa cum i-a trimis Dumnezeu, aşa cum le permite Dumnezeu, chiar şi atunci când sunt bolnavi”, a declarat el.

Papa Francisc a vorbit apoi despre testele prenatale pentru a determina dacă fetusul suferă de o boală sau malformaţie.

„Prima propunere în acest caz este „Ar trebui să scăpăm de el?”. Iar pentru a avea o viaţă mai liniştită, un copil nevinovat este ucis. Spun acest lucru cu durere în suflet. În ultimul secol toată lumea a fost scandalizată de ce făceau naziştii pentru a purifica rasa. Astăzi, facem acelaşi lucru, cu mănuşi albe”, a avertizat suveranul pontif.

În cadrul programelor de purificare naziste, sute de mii de oameni au fost sterilizaţi cu forţa şi zeci de mii de copii au fost omorâţi într-o încercare de a „curăţa” populaţia de cei cu dizabilităţi fizice sau cognitive.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO