Panică într-un sat, după ce localnicii au văzut căzând un meteorit pe câmp. FOTO

Dată publicare: 25-07-2019 22:20
Dată actualizare: 25-07-2019 22:31


Un meteorit de aproximativ 15 kilograme a căzut pe un câmp din India

Un meteorit de dimensiunea unei mingi de fotbal, cu o greutate de 15 kilograme, a aterizat pe un câmp din apropierea satului indian Koriyahi, din statul Bihar.

Oamenii munceau la câmp atunci când obiectul mineral, de culoare brună a aterizat într-o plantație cu orez. Speriați, aceștia au luat-o la fugă, informează AFP, conform Agerpres.

„Fermierii lucrau în câmpul de orez când această piatră grea a căzut din cer cu zgomot. Ei au povestit că au văzut fum care se ridica de la sol şi au fugit”, a declarat Shirsat Kapil Ashok, un oficial din districtul Madhubani, pentru AFP.

Sătenii s-au întors la faţa locului după ce fumul a dispărut şi au scos posibilul meteorit din craterul, de peste un metru, provocat de impact.

„Am văzut că (piatra) este puternic magnetizată, are un fel de luciu şi cântăreşte circa 15 kilograme", a precizat Ashok.

Meteoriţii sunt obiecte solide provenind din spaţiu, care au reuşit să traverseze atmosfera Pământului fără a se dezintegra complet.

În februarie 2013 un meteorit s-a dezintegrat deasupra localităţii Celiabinsk, în Munţii Urali din Rusia, iar unda de şoc a impactului a spart toate geamurile oraşului, aproximativ 1.000 de persoane fiind rănite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO