Pacienții cu Covid-19 din Coreea de Nord ar fi plasați în carantină și lăsați să moară de foame. Mărturiile unui activist

Ultima actualizare: 03-11-2020 19:41
coreea de nord
Getty

Pacienții cu Covid-19 din Coreea de Nord sunt plasați în carantină în lagăre și lăsați să moară de foame, susține un activist.

 

Alte rapoarte sugerează că persoanele care prezintă simptome ale infecției „sunt ținute în casele lor fără hrană” și că autoritățile au incinerat zeci de cadavre ale victimelor până în prezent, transmite Daily Mail.

Tim Peters, un activist creștin care conduce o organizație caritabilă din Seul, a declarat că surse din Coreea de Nord susțin că au fost înființate „lagăre de carantină” în orașele din apropierea frontierei chineze.

Pacienții nu primesc îngrijiri medicale și nici hrană
 

Dar cei închiși în lagăre nu primesc îngrijiri medicale și nici hrană, a mai spus el.

El a declarat pentru The South China Morning Post: „Una dintre cele mai alarmante informații pe care le-am aflat este că guvernul RPDC oferă canități mici de hrană sau medicamente, în cel mai bun caz. Depinde de familiile cetățenilor aflați în carantină să vină la marginea taberelor și să aducă alimente pentru a le oferi o șansă la viață, împreună cu orice ajutoare legate de sănătate pe care le pot strânge, fie că sunt medicamente achiziționate din piețe sau chiar și remedii pe bază de plante. Sursele mele indică faptul că multe dintre aceste persoane au murit deja, nu numai din cauza pandemiei, ci și din cauza foametei.”

Situația Covid-19 din Coreea de Nord, una „gravă”
 

Peters, al cărui ONG livrează echipamente medicale și alte materiale către Coreea de Nord, a descris situația Covid-19 din țară drept „gravă”.

Refugiații care au fugit din Coreea de Nord, dar care au păstrat contactul cu rudele aflate încă în țară, au raportat cazuri de persoane cu simptome „fiind forțate să fie izolate în casele lor fără hrană sau alt sprijin și lăsate să moară”, potrivit pastorului David Lee.

Lee, care lucrează cu dezertorii nord-coreeni din Seul, a declarat că coronavirusul este numit „boala fantomă” de către Coreea de Nord și că nu există „kit-uri de testare adecvate”, pentru a monitoriza sau opri răspândirea virusului.

Un alt activist pentru drepturile omului din Coreea de Sud, care a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat pentru The South China Morning Post că autoritățile au incinerat până acum zeci de corpuri.

Pe de altă parte, liderul nord-coreean a criticat sancțiunile internaționale și criza cauzată de coronavirus, susținând că l-au împiedicat să respecte promisiunile de progres economic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO