Orasul Montreal va interzice cainii pitbull

Ultima actualizare: 22-06-2016 01:19
pitbull ucigas

Orasul Montreal va interzice cainii pitbull si alte rase de caini periculoase, dupa ce Quebec-ul luase deja o asemenea decizie, a anuntat sambata primarul Denis Coderre, citat de agentia France Presse (AFP).

"Am decis sa mergem mai departe si sa interzicem cainii pitbull si alte rase periculoase de acum pana in septembrie", a declarat primarul in cadrul unui briefing de presa.

Anuntul vine dupa mai multe incidente legate de acesti caini, mai ales dupa moartea recenta a unui locuitor din Montreal ucis de pitbull-ulul unui vecin si a carui inmormantare a avut loc sambata.

Cu toate acestea, Denis Coderre a precizat ca actualii proprietari ai acestor animale le-ar putea pastra pentru moment, dar vor fi supusi unor noi masuri de precautie.

Aceste masuri progresive tranzitorii "includ sterilizarea si portul de botnita in public", precum si implantarea de microcipuri.

Orasul Quebec a anuntat deja ca va interzice pitbull-ii dupa 1 ianuarie, dar, spre deosebire de Montreal, acest oras nu nu ar mai permite actualilor proprietari pastarea acestei rase de caini.

Pe de alta parte, premierul din Quebec, Philippe Couillard a declarat saptamana trecuta ca s-a gandit la interzicerea cainilor pitbull in intreaga provincie francofona, asa cum s-a decis deja in provincia vecina Ontario, mai noteaza agentia France Presse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO