Orașul care a devenit noul epicentrul al pandemiei. Este considerat „noul Wuhan”

Ultima actualizare: 16-07-2020 15:08
Miami
Shutterstock

Orașul american Miami este considerat ca fiind "noul Wuhan" de autoritățile sanitare, după ca a înregistrat o creștere record a cazurilor de coronavirus, potrivit newsweek.com.

Un medic specialist în Boli infecțioase al Universității din Miami a declarat că orașul a devenit noul epicentru al pandemiei, situația fiind similară cu cea din Wuhan.

„Miami este acum epicentrul pandemiei. Ceea ce vedeam în Wuhan în urmă cu cinci sau șase luni în urmă, acum suntem acolo”, a declarat, medicul Lilian Abbo, făcând apel la populația să respecte regulile sanitare.

Într-o conferință de presă susținută luni, primarul orașului Miami a anunțat că spitalele sunt pline, iar autoritățile fac eforturi pentru crește capacitatea cu 50%. Principala problemă este însă lipsa personalului medical.

„Spitalele noastre se apropie de limită, sunt la 91-92% din capacitate”, a declarat Francis Suarez, primarul din Miami.

Numărul persoanelor infectate a depășit 300.000 în statul Florida, care a înregistrat 4.521 de decese provocate de coronavirus. Un sfert dintre noile infectări din Florida sunt în Miami - considerat de experţi noul epicentru al pandemiei în Statele Unite.

Miercuri, statul Florida a înregistrat un nou record al numărului de decese ale unor pacienți cu Covid-19, după ce 132 de pacienți au decedat.

"Situația este dramatică. Spitalizările sunt la cel mai înalt nivel, pacienții de la terapie intensivă sunt de două ori mai mulți decât în aprilie și, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, am putea fi forţaţi să luăm măsuri drastice, precum carantina totală", a mai declarat Francis Suarez, primarul din Miami.

"În acest moment, în Florida, cei mai mulți infectați sunt în grupa de vârstă 25-34 de ani", a adăugat și Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida.

Dacă epidemiologul Anthony Fauci dă vina pe redeschiderera pripită a statului, şeful Centrului pentru Controlul Bolilor arată cu degetul către deplasările americanilor spre sudul țării în weekend-ul de Ziua Eroilor.

"Nu cred că redeschiderea activităților e principalul factor care explică această creștere. Considerăm că altceva a dus la acest nou val", a explicat Robert Redfield, directorul CDC.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO