Omagiu conducatorului iubit. Coreea de Nord isi sarbatoreste presedintele

Ultima actualizare: 27-10-2012 07:09
Omagiu conducatorului iubit. Coreea de Nord isi sa...
Omagiu conducatorului iubit. Coreea de Nord isi sa...

VIDEO Este ziua de nastere a liderului suprem, Kim Yong IL, iar la televizor ruleaza imagini cu nesfarsite siruri de oameni care depun flori si danseaza in onoarea celor 69 de ani ai presedintelui.

Coreea de Nord s-a imbracat in haine de sarbatoare cu toate ca populatia se confrunta cu o foamete crunta, iar perspectivele de redresare economica sunt practic nule.

La prima vedere, Phenian-ul e doar lapte si miere, iar nord coreenii, recunoscatori conducatorului iubit, iau cu asalt pietele publice si cladirile oficiale. Ca sa depuna flori, desigur.

Cu totii spun ca sarbatoresc cu bucurie ziua de 16 februarie, o sarbatoare importanta pentru statul lor, convinsi fiind pe deplin ca tara va fi mereu prospera si puternica, incununata de succes si unde poporul nu are nimic ce sa-si doreasca de la restul lumii.

Poate si mai ciudate decat acest discurs sunt reactiile putinilor turisti occidentali, ajunsi, cine stie din ce motive, in Coreea comunista. Ei se arata impresionati de reactia pe care o au nord coreenii fata de conducatorul lor.

Ca sa marcheze ziua liderului suprem cum se cuvine, autoritatile de la Phenian au organizat doua expozitii florale. Una de begonii, botezata dupa actualul presedinte si una de orhidee in cinstea fondatorului Coreei comuniste, Kim il Sung.

La sud de linia care desparte cele doua Corei de 60 de ani incoace, lucrurile se vad cu totul altfel...

Relatiile dintre Seul si Phenian sunt aproape inghetate din noiembrie, cand Nordul a atacat Sudul cu salve de artilerie, omorand patru oameni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO