Oficialii indieni vor sa inventeze ceasul care le va salva pe femei de viol

31-01-2013 13:51
Sursa: Mashable


India

Dupa ce doua femei din India au fost batute si violate de mai multi tineri in autobuze, autoritatile incearca sa ia masuri pentru a preveni repetarea acestor tragedii.

Kapil Sibal, ministrul tehnologiei informatiei, a anuntat ca un departament al acestei institutii va lansa in curand un ceas special.

Acesta va putea alerta autoritatile si rudele femeii care il poarta, in cazul unui atac, relateaza Mashable.

Prin simpla apasare a unui buton, ceasul va trimite un mesaj scris cele mai apropiate sectii de politie si rudelor proprietarei.

Apoi, un sistem GPS din ceas va ajuta la localizarea victimei. De asemenea, ceasul va avea o camera video, care, dupa ce va fi activata, va filma timp de 30 de minute.

Ceasul ar putea fi gata chiar in acest an si va fi disponibil in doua variante: una care va costa 20 de dolari si alta care va costa 50 de dolari.

Un studiu realizat in anul 2011 de catre organizatia Trust Law a demonstrat ca India este pe locul 4 in topul celor mai periculoase tari pentru femei, violenta impotriva lor fiind aproape o regula.

In India au avut loc in ultimele saptamani mai multe proteste, dupa ce o tanara a fost batuta si violata in grup intr-un autobuz, la New Delhi.

Incidentul a avut loc pe 16 decembrie 2012, iar femeia a murit la spital in urma ranilor suferite.

Prietenul ei, care o insotea, a fost de asemenea batut, dar a reusit sa o apere, cand cei 6 atacatori au incercat sa o calce cu masina.

Un caz similar a avut loc in orasul Gurdaspur. O femeie a fost violata de 7 barbati, in timp ce facea naveta cu un autobuz. De aceasta data, violul a fost pus la cale chiar de sofer.
 

Sursa: Mashable

Tags: viol, india, ceas,

VIDEO PROTVPLUS.RO