Octogenar din SUA poreclit "îmblânzitorul de caracatiţe". Relația specială pe care o au


Ultimul update: Miercuri 23 Ianuarie 2019 09:44
Data publicarii: Miercuri 23 Ianuarie 2019 08:57
Categorie: Stiri externe

Unora le plac câinii, altora - pisicile. Dar unui octogenar din Statele Unite îi plac caracatiţele. Iar acestea îl plac pe el atât de mult încât bătrânul şi-a câştigat porecla de "îmblânzitor de caracatiţe".

Nu ştie nici el cum să explice chimia pe care o are cu aceste necuvântătoare.

Wilson Menashi a fost inginer chimist și s-a pensionat în urmă cu 25 de ani. Pentru că mereu a fost pasionat de peşti şi ocean, a început să facă voluntariat la Acvariul din Boston. Spre surprinderea lui, a descoperit că are o afinitate ciudată pentru caracatiţe. Le hrăneşte, vorbeşte cu ele şi chiar le mângâie. Şi este primul voluntar care s-a purtat aşa cu ele.

Wilson Menashi: "Am reuşit să interacţionez cu ele de la început. Nu ştiu de ce, nu pot să explic, dar reuşesc să mă apropii de ele. Ceea ce mi se pare surprinzător este cum fac diferenţa între oameni şi reacţionează diferit."

Freya, de exemplu, îşi lipeşte câteva ventuze de braţul lui pentru a aduna informaţii despre el şi delicatesele pe care i le aduce.

Caracatiţele sunt de departe cele mai inteligente dintre nevertebrate. Şi, ca să le stimuleze, bătrânul le construieşte jucării şi le determină să-şi pună la treabă calităţile graţie cărora supravieţuiesc în sălbăticie.

Bill Murphy, angajat al acvariului: "Porecla de "îmblânzitor de caracatiţe" a apărut pentru că Wilson a petrecut atât de mult timp cu ele şi le cunoaşte atât de bine. Şi e foarte priceput. Vine să cunoască o caracatiţă nouă şi se împrietenesc imediat."

Nu de puţine de ori omul a avut de dat explicaţii acasă după strânsoarea drăgăstoasă a necuvântătoarelor.

Wilson Menashi: "Mă întorc uneori acasă cu vânătăi pe tot braţul şi pe gât. Cam greu să-i explic nevestei, dar a înţeles."

Bătrânul spune că a învăţat multe de la prietenele sale cu tentacule şi recomandă oricui voluntariatul într-un domeniu care îl pasionează.

"Doar să fiu aici a fost o salvare pentru mine. Mi-a dat ceva de făcut. Mi-a trezit interesul pentru lucruri noi şi mi-a arătat că lumea e un loc minunat", a mai spus Wilson Menashi.

În 25 de ani de voluntariat, Wilson a petrecut aproape opt mii de ore în preajma caracatiţelor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO viral. Ce pățește un turist care încerca să-și facă un selfie cu un elefant
VIDEO PROTVPLUS.RO