13 morti in Polonia din cauza frigului. In Manchester se circula cu schiuri

05-01-2010 00:00

In Polonia, frigul a ucis 13 persoane, iar temperaturile au coborat pana la -25 de grade Celsius. Nemtii sau britanicii indura si ei gerul si lupta cu nametii, in timp ce estonienii au parte de cele mai mari zapezi din 1968 incoace.

Putini britanici isi amintesc sa mai fi trecut printr-o iarna atat de nemiloasa. In centrul si vestul Angliei, zapada a dat peste cap totul. De la trenuri si masini, pana la avioane, nimic nu mai merge cum trebuie. La Manchester, oamenii au ajuns sa strabata orasul pe schiuri, ca sa ajunga totusi la destinatie.

Cel mai "inalt" pub din Anglia, construit la 538 de metri, in North Yorkshire, a fost izolat de restul lumii timp de trei zile, din cauza ninsorilor.

Nici irlandezii n-o duc mai bine. Daca cei mici s-au distrat copios dupa ce strazile s-au transformat in patinoare, parintii lor n-au gustat deloc aventura unui drum pana la serviciu sau cumparaturi.
 

In Germania, caderile masive de zapada au dat traficul rutier si aerian peste cap. Autostrada din zona orasului Hanovra a fost inchisa temporar din cauza poleiului, spre disperarea localnicilor, intorsi la munca dupa mini-vacanta de sarbatori.

Temperaturile au coborat pana la -20 de grade Celsius, iar meteorologii anunta ca vremea nu se va incalzi mai devreme de sfarsitul saptamanii.

In capitala Estoniei stratul de zapada a ajuns la 63 de cm, un record pentru ultimii 40 de ani.

Frigul e stapan si in nord-vestul Poloniei, unde termometrul a indicat -25 de grade. In schimb, in centrul tarii, locuitorii din zona orasului Plock sunt amenintati de inundatii, dupa ce nivelul raului Vistula a crescut din cauza acumularilor de gheata.

Un val rece le da de furca si americanilor. In Miami, termometrul a ajuns aproape de zero grade, inregistrandu-se cele mai scazute temperaturi din ultimii 10 ani.

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO