O scriitoare celebră susține că Războiul Stelelor i-a inspirat pe teroriști să comită atacul din 11 septembrie

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
atacuri teroriste din 11 septembrie 2001, World Trade Center
Getty

Scriitoarea canadiană Margaret Atwood, cunoscută pentru romanul distopic „Povestea unei slujnice”, susține că seria „Războiul Stelelor” i-a inspirat pe teroriștii care au comis atacul de la World Trade Center, în 11 septembrie 2001.

Afirmațiile lui Atwood au avut loc în contextul unei discuții despre o adaptare pentru operă a romanului său, pus în scenă în Danemarca, în 2000. Producția conținea mai multe filmulețe modificate pe calculator, în care clădiri celebre din întreaga lume erau vizate de explozii, între acestea fiind și turnurile gemene. După atacul din 11 septembrie, respectivele imagini au fost eliminate „pentru că nu mai reprezentau viitorul”, informează The Independent.

„Stați liniștiți, nu de aici le-a venit ideea (n.r – teroriștilor), ci din Războiul Stelelor”, a spus scriitoarea de 78 de ani pentru Variety.

Întrebată dacă chiar crede că „Războiul Stelelor” a fost ceea ce i-a inspirat pe teroriștii responsabili pentru atacul din New York, ea a adăugat: „Vă amintiți primul incident? Doi bărbați intră cu avionul în ceva care explodează? Singura diferență e că în Războiul Stelelor, au reușit să scape.”

Potrivit sursei citate, Atwood a făcut referire la o secvență din „Războiul Stelelor: O nouă speranță”, unde protagonistul Luke Skywalker, cu ajutorul lui Han Solo, aruncă în aer „Steaua Morții”.

„După 11 septembrie, au angajat mai mulți scenariști de la Hollywood, să le spună cum se va desfășura povestea mai departe. Scriitorii de SF sunt foarte buni la asta, la anticipat evenimene din viitor. Poate că nu toate devin realitate, dar sunt unele scenarii de gen „cum ar fi dacă” foarte interesante”, a mai explicat Atwood.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO