O nava cu 150 de imigranti a naufragiat in apropierea coastei australiene

Ultima actualizare: 07-10-2012 13:56
Feribot

O nava care avea la bord aproximativ 150 de imigranti a naufragiat la aproape 160 de kilometri fata de insula australiana Christmas, a declarat miercuri Autoritatea Australiana pentru Siguranta Maritima (AMSA), relateaza AFP.

 "O ambarcatiune a naufragiat la 107 mile (aproximativ 170 de kilometri) la nord de Insula Christmas, avand la bord, conform informatiilor, 150 de persoane", a declarat un purtator de cuvant al AMSA.

"Nu avem informatii despre numarul supravietuitorilor, in acest moment".

"Doua nave ale marinei se indreapta spre locul incidentului, care vor salva supravietuitorii", a adaugat purtatorul de cuvant.

In urma cu o saptamana, o nava de imigranti avand la bord aproximativ 200 de persoane, majoritatea originari din Afganistan, s-a scufundat in apropierea Insulei Christmas, un teritoriu australian din Oceanul Indian, aflat la 2.600 de kilometri de coasta de nord-vest a Australiei, si la 300 de kilometri fata de cea a Indoneziei.

Echipele de salvare au gasit 110 supravietuitori, 17 trupuri neinsufletite fiind recuperate ulterior, restul persoanelor de la bord fiind declarate disparute.

Imigrantii, kurzi, iranieni sau irakieni in mare lor majoritate, se imbarca in Indonezia, la bordul unor nave supraincarcate si in stare proasta, pentru a incerca sa ajunga in Australia si sa ceara statutul de refugiati. Nava care a naufragiat in urma cu o saptamana a avut ca punct de plecare Sri Lanka.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO