O boala mortala eradicata in anii '20 a facut prima victima ASTAZI.Autoritatile grecesti, in alerta

Dată publicare: 04-09-2012 12:19
Dată actualizare: 11-09-2012 02:48


Tantar tigru

Un barbat a decedat de febra denga, marcand reaparitia in Grecia, dupa 85 de ani, a acestei boli virale transmise de tantari, a anuntat marti Centrul de control si preventie a bolilor (Keelpno), relateaza AFP.

Barbatul, originar din Agrinion, vestul tarii, a decedat pe 30 august la spitalul din Patras, nordul peninsulei Peloponez, a informat Keelpno intr-un comunicat.

Febra denga "a fost eradicata de la ultima epidemie cunoscuta cu aceasta boala care a afectat tara in perioada 1927-1928", dar, dupa 2003, autoritatile sanitare au remarcat aparitia in tara a tantarului-tigru, considerat purtatorul virusului, adauga Keelpno.

Aceasta insecta tropicala a colonizat aproximativ 20 de tari europene in 12 ani, in special in jurul Marii Mediterane, dar si o parte din Germania, Belgia si Olanda.

Keelpno a anuntat ca va trimite o echipa in regiunea Agrinion pentru a examina mai ales necesitatea pulverizarii cu insecticide.

Cazuri izolate de infectie autohtona cu virusul febrei denga, potential mortala in forma sa mai severa, au fost semnalate in ultimii ani in Franta si Croatia.

Keelpno a lansat, de asemenea, in iulie o alerta in privinta virusului West Nile, transmis tot de tantari, dupa mai multe cazuri de infectie semnalate in suburbia Atenei, indemnand cu aceasta ocazie la masuri de preventie, printre care utilizarea insecticidelor si indepartarea apei statute.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO