Nunta "rosie" in Afganistan: 21 de morti intr-un schimb de focuri intre invitati. "Ambele tabere au inceput sa traga"

27-07-2015 12:15


afganistan

Cel putin 21 de persoane si-au pierdut viata si zece au fost ranite intr-un schimb de focuri intre invitati, dupa o cearta izbucnita la o nunta in nordul Afganistanului, relateaza luni AFP, citand autoritati locale.

Confruntarea a avut loc duminica seara in districtul Deh Salah, provincia Baghlan, a precizat pentru agentia franceza de presa Gulistan Qusani, seful politiei din district, relateaza Agerpres.

“O disputa a izbucnit intre persoane inarmate in timpul ceremoniei de nunta. Cand spiritele s-au incins, un oficial local a tras in aer pentru a calma situatia. Dar aceasta a avut un efect invers: Ambele tabere au inceput sa traga una in alta”, a explicat el.

Toate victimele sunt barbati care fusesera invitati la nunta, indivizi cu varste cuprinse intre 14 si 60 de ani, a indicat acelasi responsabil al politiei locale.

Autoritatile locale au trimis o echipa la fata locului pentru a ancheta circumstantele tragediei, a adaugat purtatorul de cuvant al politiei din Baghlan, Sultan Mohammad Ebadi.

Nuntile afgane, care pot reuni mii de persoane, se soldeaza din cand in cand cu astfel de incidente sangeroase, din cauza disputelor intre factiuni locale sau pentru ca, pentru a sarbatori evenimentul, unii nuntasi recurg la focuri de arma trase in aer, dar uneori tintesc prost si ucid din greseala invitati.

Astfel de incidente se produc de obicei in zonele izolate din aceasta tara, puternic afectata de aproape 40 de ani de conflict, unde puterea este inca de multe ori impartita intre militiile locale si unde fiecare familie detine arme de foc.
 

Sursa: Agerpres

Tags: afganistan, nunta,

VIDEO PROTVPLUS.RO