Nu-ti plac legile unui stat? Declara-ti independenta!


Ultimul update: Marti 03 Aprilie 2012 00:59
Data publicarii: Marti 11 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Fiecare are moneda proprie, Constitutie, stema si steag, dar nimeni nu le recunoaste ca tari. Nu vorbim despre teritorii cu istorie complicata, ci despre unele ai caror locuitori si-au spus intr-o zi

Exista mai multe cazuri de acest gen in toata lumea, dar "separatistii" sunt tolerati cu umor pentru ca sunt pasnici.

Un petec de pamant din statul australian New South Wales este de fapt Imperiul Atlantium. Cel putin asa ii spune imparatul sau, George al II-lea.

"Imperiul", cu un steag colorat asemanator cu al nostru, are mai putin de un kilometru patrat si o gradina imperiala formata dintr-un singur boschet. Dincolo de trunchiul de copac este granita de est cu Australia.

Pretinsul monarh nu glumeste deloc si e doar unul dintre cei care si-au infiintat microstate pe proprietatile lor, din cauza frustrarii provocate de autoritati sau pur si simplu din plictiseala.

Printul Vas si printesa Doreen si-au infiintat un stat ca protest pentru ca autoritatile voiau sa construiasca o conducta de canalizare pe proprietatea lor. Asa ca au anuntat in scris Guvernul ca isi declara independenta.

Avantajul de a fi o micronatiune e ca esti independent si deci nu mai esti supus legilor tarii care e in jurul tau.

Totul nu este insa decat o iluzie, spun juristii. Autointitulatul print recunoaste si el ca multi il considera dus cu pluta.

Homosexualii si lesbienele din Australia au si ei un stat. Se intinde pe cateva insulite nelocuite si a fost fondat in 2004, din cauza ca guvernul de la Sydney refuza sa legalizeze casatoriile intre homosexuali.

Tot asa, un fermier si-a infiintat propria tara in anii '70, dupa un conflict cu statul privind cotele de grau.

Marea Britanie si Statele Unite au si ele microstatele lor. Un fost maior a infiintat Sealand pe un portavion abandonat din largul Marii Britanii. Iar un militant antifumat este sef de stat in Molossia, o tarisoara de doua hectare si jumatate din Nevada.

Cele mai surprinzatoare micronatiuni! GALERIE FOTO!

Australienii le fura Stonehenge-ul englezilor
In fiecare an, australienii au sansa sa intre in casele alesilor lor
Acoperisuri de vegetatie. Racoare in casa, factura scazuta la electricitate
VIDEO PROTVPLUS.RO