Legalizarea consumului de marijuana in doua state americane ar putea fi contestata

Dată publicare: 08-11-2012 08:10
Dată actualizare: 11-11-2012 07:14


Realegerea lui Barack Obama in functia de Presedinte nu este singurul motiv de bucurie al americanilor din statele Colorado si Washington.

 Acestia au sarbatorit si aprobarea prin referendum a unui act care legalizeaza consumul de marijuana.

Noua lege permite americanilor care au implinit 21 de ani sa detina pana la 28 de grame de marijuana, fara teama ca vor fi arestati.

Pentru asta mai trebuie insa aprobarea autoritatilor federale, care nu par deloc incantate de ideea legalizarii consumului de droguri usoare si ameninta ca vor sesiza Curtea Suprema.

La aflarea vestilor bune, suporterii campaniei de legalizare a consumului de marijuana au izbucnit pur si simplu in urale.

Primul pas spre liberalizarea consumului de marijuana in America a fost facut in urma cu cativa ani, cand o serie de state au permis consumul medicinal de marijuana.

O masura paleativa, care se adreseaza exclusiv celor care sufera de o boala incurabila in stadiu terminal.

In timp ce unii au meditat la problema drogurilor in lume si la felul in care adoptarea noii legi va influenta consumul, altii au fost mult mai concisi.

Pe langa cele 28 de grame admise pentru consum, noua lege le permite americanilor sa cultive marijuana acasa.

Nu mai mult de 6 plante, insa, si neaparat intr-un loc ferit de ochii lumii si unde minorii nu pot avea acces. In plus, consumul de marijuana ramane interzis in locurile publice.

Legalizarea consumului recreational de marijuana a constituit subiectul unui referendum si in anul 2006, dar atunci ideea a fost respinsa. Intre timp, oamenii s-au mai razgandit.

Daca legea nu va fi atacata la Curtea Suprema, ea va intra in vigoare incepand cu 6 decembrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO