Nou protest violent la Hong Kong. Mii de persoane au ieșit pe străzi, purtând măști de gaz


Ultimul update: Sambata 24 August 2019 15:04
Data publicarii: Sambata 24 August 2019 14:53
Categorie: Stiri externe
Nou protest violent la Hong Kong. Mii de persoane au ieșit pe străzi, purtând măști de gaz - 6

Noi ciocniri între protestatari și poliție au avut loc, sâmbătă, în estul Hong Kongului.

Această regiune semi-autonomă din sudul Chinei cunoaşte din iunie cea mai gravă criză politică de la retrocedarea din 1997 cu acţiuni aproape zilnice prin care sunt denunţate în special declinul libertăţilor şi interferenţa tot mai accentuată a Beijingului, potrivit AFP, citat de News.ro.

Ca urmare a gravelor derapaje, manifestaţiile au redevenit de mai mult de o săptămână paşnice, tensiunea a crescut sâmbătă în cartierul popular Kwun Tong, în estul părţii continentale din Hong Kong.

După ce au defilat prin cartier, mii de manifestanţi îmbrăcaţi în negru şi purtând măşti de gaz şi caschete de şantier au fost blocaţi de zeci de poliţişti, nu departe de comisariatul din Ngau Tau Kok.

Protestatarii au ridicat pe o stradă o baricadă din bare de plastic folosite pentru circulaţie şi tije din bambus care se folosesc la fabricarea de schelării.

Inscripţii „Chinazi" au apărut pe zidurile de beton care separă cele două căi ale acestei artere şi multe insulte au fost strigate de manifestanţi către Poliţie.

După câteva ore faţă în faţă, radicalii au început să arunce cu sticle în forţele de ordine. Riposta nu s-a lăsat aşteptată, Poliţia a aruncat cu grenade lacrimogene care nu mai fuseseră folosite de zece zile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Nou protest violent la Hong Kong. Mii de persoane au ieșit pe străzi, purtând măști de gaz
  • /

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO