Breivik, norvegianul care a omorat 77 de oameni, nu va face nicio zi de inchisoare

29-11-2011 13:48

Breivik

Psihiatrii insarcinati sa se pronunte cu privire la responsabilitatea penala a lui Anders Behring Breivik au apreciat ca autorul atacurilor de la 22 iulie din Norvegia nu era in deplinatatea facultatilor mintale cand a comis faptele.

UPDATE: Autorul atacurilor comise in iulie la Oslo suferea de psihoza in momentul comiterii faptelor si este considerat iresponsabil din punct de vedere penal, astfel ca nu va fi judecat, anunta Parchetul norvegian, citat de AFP.

Informatia fusese initial anuntata pe surse de catre o publicatie norvegiana.

Potrivit psihiatrilor, Anders Behring Breivik suferea de "schizofrenie paranoica" si, in acest context, nu poate fi judecat, urmand sa fie internat intr-o clinica pentru persoane cu probleme psihice.

Imaginea care iti da fiori: Breivik, la reconstituire."Isi aminteste fiecare foc de arma tras" VIDEO

Cei doi psihiatri, Synne Serheim si Torgeir Husby, au prezentat marti raportul lor tribunalului din Oslo.

Inregistrarea telefonului dat de Breivik dupa masacrul de pe insula, publicata pentru prima oara

Conform expertilor, Behring Breivik sufera de "psihoza", o conditie mentala care i-ar fi alterat judecata inaintea si in momentul atacurilor.

Raportul lor de 240 de pagini urmeaza sa fie examinat de o Comisie medico-legala, care va trebui sa se asigure ca indeplineste toate exigentele profesionale.

Ultimul cuvant privind responsabilitatea penala a lui Breivik ii revine tribunalului, care in general respecta recomandarile expertilor.

VIDEO Monstrul din Norvegia, inspirat de Vlad Tepes: Faptele mele au fost crude, dar necesare

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO