Muammar Ghaddafi, motiv de somn la intrunirea ONU, din New York

24-09-2009 00:00


Oricat de arzatoare ar fi problemele lumii, intrunirea de la
sediul Natiunilor Unite din New York n-a exclus momentele de amuzament ori gafele.


A avut loc chiar si o versiunea ONU a covorului rosu intins in onoarea personalitatilor. In cazul de fata, au pozat gratios Barack si Michelle Obama, si nu Angelina Jolie cu Brad Pitt.

Eroul zilei a fost de departe liderul libian, chitit sa recupereze o absenta de patru decenii de la tribuna. Ajuns la microfon, lui Muammar Ghaddafi i-a placut atat de tare, incat a vorbit o ora si jumatate, desi a avut la dispozitie numai 15 minute.

In cele 90 de minute de discurs pe alocuri confuz, Ghaddafi a baut apa de vreo cinci ori, a obosit doi traducatori si si-a aranjat in nestire roba. Ah, sa nu uitam, l-a complimentat pe Barack Obama, dar nu e sigur ca acesta a apreciat si restul. In sala, unii au atipit linistiti.

Secretarul general al ONU si presedinta Argentinei ar merita si ei felicitari pentru cea mai insistenta strangere de mana a zilei. La fel, presedintele Ahmadinejad, care nu a parut deloc tulburat de faptul ca multe dintre delegatiile occidentale au parasit ostentativ sala cand a luat el cuvantul.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO