Miliardarul Richard Branson organizează un concert de binefacere. Vedeta care îi critică ideea


Ultimul update: Joi 21 Februarie 2019 09:56
Data publicarii: Joi 21 Februarie 2019 07:50
Categorie: Stiri externe

Situaţia din Venezuela provoacă discordie nu doar între marile puteri, ci şi între vedete. Miliardarul Richard Branson organizează un concert de binefacere, menit să strângă bani şi ajutoare pentru populaţia Venezuelei.

Miliardarul Richard Branson a anunţat săptămâna trecută că organizează un concert caritabil pentru Venezuela, după modelul Live Aid.

Numit Venezuela Aid Live, concertul va avea loc vineri la Cucuta, oraş columbian de la graniţa cu Venezuela. Locul n-a fost ales întâmplător: punctul de trecere al frontierei de la Cucuta este blocat de două săptămâni de armata venezueleană, la ordinele preşedintelui Maduro, pentru a preveni intrarea ajutoarelor americane.

Fernan Ocampo Gonzalez, organizator: "Aşteptăm în jur de 15 artişti, vor cânta de la 10 dimineaţa până la 16 după-amiaza. Vom avea artişti de nivel înalt, internaţionali, pentru ca publicul din Venezuela, Columbia şi din lume să se distreze şi să spună "Da, vrem ajutor umanitar". Şi vom dona ca acest lucru să se întâmple."

Branson spune că organizează concertul la cererea lui Juan Gaido, care s-a autodeclarat preşedinte interimar al Venezuelei şi a fost recunoscut de Occident. La rândul său, Nicolas Maduro are sprijinul Rusiei şi Chinei, iar confruntarea aminteşte tot mai mult de Războiul Rece.

Ideea concertului l-a determinat pe legendarul Roger Waters să intervină atacându-l dur pe Branson şi acuzând Statele Unite că vor să ocupe Venezuela.

ROGER WATERS: "Am prieteni în Caracas în acest moment. Până acum nu e niciun război civil, niciun haos, nicio crimă, nicio dictatură vizibilă, nicio arestare în masă a opoziţiei, nicio reprimare a presei. Nimic din toate astea nu se întâmplă, deşi asta e povestea pe care ne-o vând nouă celorlalţi."

Miliardarul britanic îşi propune să strângă 100 de milioane de dolari din care să cumpere ajutoare pentru venezueleni, dar, chiar dacă ar reuşi, nu e clar cum anume ar intra acestea în ţară. Nicolas Maduro a ordonat blocarea ajutoarelor, spunând că acestea sunt un pretext pentru Statele Unite să invadeze ţara, în timp ce vicepreşedintele a afirmat că ajutoarele sunt contaminate cu substanţe cancerigene, ca să otrăvească populaţia.

Donald Trump a avertizat dur armata Venezuelei. ”Veţi pierde totul
Cuba: Americanii pregătesc o agresiune militară împotriva Venezuelei
Rusia avertizează SUA să nu intervină în Venezuela. Mesajul Kremlinului
VIDEO PROTVPLUS.RO