Metoda schimbului de valize inca functioneaza in spionaj. Agentii rusi, filmati pas cu pas de FBI

Dată publicare: 02-11-2011 07:26
Dată actualizare: 28-10-2012 10:20


Anna Capman

Obligat de o lege privind accesul la informatie, FBI a facut publice inregistrari si documente despre spionii rusi demascati in vara anului trecut.

Este vorba despre imagini inregistrate de agenti infiltrati printre ei sau care ii urmareau pas cu pas.

Inregistrarile arata cum adunau spionii rusi informatiile si demonstreaza ca unele metode nu se demodeaza niciodata.

O prima inregistrare video dateaza din ianuarie 2010. Anna Chapman, roscata care a devenit vedeta in tara ei, dupa ce a fost eliberata, e filmata intr-o cafenea. Poarta ochelari de soare de firma si se plange unui agent FBI sub acoperire ca are probleme cu laptopul prin care transmite informatii in Rusia.

Din alte imagini, aflam cum erau finantati spionii. Unul dintre ei trece pe langa un oficial rus intr-o gara. Cei doi isi schimba rapid gentile. Intr-una din ele erau bani.

Alta metoda era ingroparea banilor intr-un loc dinainte stabilit. FBI l-a filmat pe unul dintre spioni dezgropandu-i.

Este vorba despre oameni care treceau drept americani si incercau sa patrunda in cercurile de care erau interesati. Inainte de a fi arestati, reusisera sa se apropie de cineva din anturajul lui Bill si Hillary Clinton.

Reteaua n-ar fi putut fi demascata daca n-ar fi fost tradata chiar de seful ei. Este vorba de un colonel, care a trecut de partea americanilor si a parasit brusc Rusia, cu doar cateva zile inainte de arestarea celor 11.

Statele Unite i-au repatriat pe spioni, iar Moscova a eliberat in schimb patru agenti occidentali.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO