Mesajul "Urbi et Orbi" transmis de Papa Francisc cu ocazia Pastelui catolic: Ne rugam pentru pace in aceasta lume"


Ultimul update: Miercuri 08 Aprilie 2015 07:06
Data publicarii: Duminica 05 Aprilie 2015 15:22
Categorie: Stiri externe

Papa Francisc a salutat, in cadrul slujbei de Paste, acordul preliminar privind programul nuclear iranian, apreciind ca este o oportunitate de a face lumea mai sigura.

Mesajul "Urbi et Orbi" transmis de Suveranul Pontif cu ocazia Pastelui catolic, de la balconul central al bazilicii Sfantul Petru, a fost marcat de speranta pentru pace.

Anterior, Papa a oficial slujba de Paste, pe o vreme ploioasa, in Piata Sfantul Petru, in fata a zeci de mii de persoane.

Francisc a facut primele comentarii publice despre acordul preliminar incheiat joi, la Lausanne, intre Teheran si marile puteri, menit sa asigure ca Iranul nu va construi o bomba atomica.

"Ne incredem cu speranta in Domnul ca acordul preliminar incheiat recent la Lausanne este un pas decisiv catre o lume mai sigura", a afirmat el.

"Ne rugam pentru pace in aceasta lume supusa traficantilor de arme, care isi castiga existenta prin (varsarea) sangelui altor barbati si femei", a adaugat Papa, denuntand numarul mare de arme din lume.

Suveranul Pontif s-a rugat de asemenea pentru pace in tari afectate de conflicte violente, precum Libia, Yemen, Siria, Irak, Nigeria, Sudanul de Sud, Sudan si Congo.

El i-a amintit pe tinerii ucisi joi la o universitate din Kenya, majoritatea vizati pentru ca erau crestini, si a deplans rapirile comise de extremistii islamisti.

Dupa ce in Vinerea Mare Francisc a criticat comunitatea internationala pentru tacerea complice referitoare la uciderea unor crestini, de Paste, el s-a rugat ca Dumnezeu sa reduca "suferinta multor frati persecutati din cauza numelui Sau".

S-au implinit 10 ani de la moartea papei Ioan Paul al II-lea, cel mai iubit suvern pontif din istorie
Papa Francisc, surpriza de proportii in timpul vizitei la Napoli. Dorinta pe care i-a indeplinit-o proprietarul unei pizzerii
VIDEO PROTVPLUS.RO