Marea Britanie nici nu mai vrea sa auda de romani in vreme de criza!

Ultima actualizare: 02-10-2012 12:48
somaj

Britanicii sunt nemultumiti ca somajul este in crestere, iar muncitorii romani si bulgari vin sa le ocupe si ultimele locuri de munca.


Mentinerea restrictiilor de munca pentru romani si bulgari in Marea Britanie este "strict motivata de situatia economica interna, pe fundalul crizei economice si financiare globale”, explica ambasadorul Regatului Unit in Romania, Robin Barnett.

Hotararea britanicilor pare insa, mai degraba, luata pentru a calma temerilor cetatenilor din Regat, decat pentru a tempera un eventual val masiv de muncitori romani. Motivatia prelungirii unui astfel de moratoriu este data indirect chiar de autoritati, care trebuie sa salveze aparentele mai ales in perioada de criza.

Daca imigrantii romani si bulgari ar fi constituit "un pericol” pentru piata muncii, atunci suplimentarea numarului de permise de munca in sectorul agricol pentru anul 2009 nu ar mai fi fost necesara.

Rata somajului este intr-o continua crestere in Regat in ultimele luni, ajungand la cifra de 1,86 milioane. In acest context, cresterea numarului de permise pentru romani si bulgari de la 16.500 la 21.250 nu s-ar mai fi sustinut, daca englezii ar fi avut cum sa acopere acest deficit de mana de lucru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO