Magic Slim, faimosul chitarist blues din Chicago, a murit la varsta de 75 de ani

Ultima actualizare: 25-02-2013 00:33
Magic Slim

Magic Slim, sau Morris Holt, pe numele adevarat, unul dintre ultimii supravietuitori ai exploziei, dupa Al Doilea Razboi Mondial, a genului blues in Chicago, a murit, miercuri, intr-un spital din Philadelphia. Avea 75 de ani. 

Magic Slim a fost internat in spital luna trecuta, cu probleme respiratorii, ulcer si alte complicatii.

Chitaristul avea stilul proaspat de interpretare care s-a dezvoltat dupa razboi in Chicago, cu ajutorul unor artisti ca Muddy Waters, Otis Rush si Pat Hare.

Si-a petrecut majoritatea vietii in studio si in turnee. Ca multi alti chitaristi de blues, a devenit popular mai ales in Europa, scrie New York Daily News, insa a fost o prezenta constanta a circuitul festivalurilor din toata lumea.

Nascut in Torrance, Mississippi, si-a inceput cariera de muzician la pian. Insa si-a pierdut un deget mic intr-un accident, la varsta de 14 ani, si a renuntat la pian in favoarea chitarei.

In 1955 isi paraseste orasul natal si pleaca in Chicago, insa se simte coplesit de competitia acerba si se intoarce in Mississippi. Canta aici timp de doi ani, pana cand isi facut curaj si pleaca din nou sa-si incerce norocul la Chicago.

De data aceasta, soarta a fost de partea lui. Magic Slim a fondat trupa Teardrops, alaturi de care a cantat pentru tot restul carierei.

Mai mult de 30 de albume a inregistrat faimosul chitarist de blues din SUA, ultimul lansat pe piata chiar anul trecut.

Magic Slim a castigat sase premii W.C. Handy Blues de-a lungul anilor.

Citeste si: "Marea veste" care schimba stiinta. Ce au descoperit cercetatorii in apropierea Pamantului

Iti spioneaza cineva telefonul? Cu aplicatiile astea il prinzi in flagrant

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO