Maduro sfidează Europa, cât și pe oponenții săi politici. Ce a făcut la un eveniment. VIDEO

Ultima actualizare: 27-01-2019 20:41

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro a respins vehement ultimatumul primit din partea a 4 ţări europene.

Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie i-au cerut lui Maduro să organizeze alegeri libere în decurs de 8 zile, în caz contrar îl vor recunoaşte drept preşedinte legitim pe liderul opoziţiei Juan Guaido.

În speranţa că va lăsa regimul Maduro fără resurse, Statele Unite au cerut ţărilor lumii să întrerupă orice tranzacţie financiară cu Venezuela.

Situaţia din Venezuela a prilejuit un schimb tensionat de replici la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.Secretarul de stat american le-a cerut statelor să aleagă cât mai repede o tabăra.

Mike Pompeo, secretarul de stat american: „Acum e timpul ca fiecare naţiune să aleagă de partea cui este. Fără ezitări. Fără jocuri. Fie sunteţi de partea forţelor libertăţii, fie sunteţi în gaşcă cu Maduro şi regimul lui dezastruos."

Reprezentantul Moscovei, pe de altă parte, a acuzat Statele Unite că plănuiesc o lovitură de stat în Venezuela şi i-a jignit pe diplomaţii europeni care i-au dat un ultimatum lui Maduro.

Vasâli Nebenzia, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU: „Am auzit Uniunea Europeană vorbind despre un absurd ultimatum de opt zile. Oare ce geniu a găsit această formulă? Unul ridicol, sunt sigur."

Ministrul de Externe de la Caracas a răspuns în acelaşi registru.

Jorge Arreaza, ministrul de externe din Venezuela: „Cum să ţii isonul Statelor Unite, şi nu doar al Statelor Unite, ci al lui Donald Trump? Cum să facă Europa aşa ceva? De ce nu-şi vede Macron de protestele Vestelor Galbene şi atacă Venezuela?"

Pe de altă parte, liderul legislativului de la Caracas, care s-a autoproclamat preşedinte, le-a promit amnistie tuturor poliţiştilor şi militarilor care sprijină opoziţia.

În acest timp, Nicolas Maduro a dat impresia că nu e îngrijorat de ce se întâmplă, dasând şi cântând la tobe la un eveniment dedicat tinerilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!