Lupte crâncene pentru anihilarea ISIS în Siria: "Bătălia e feroce". VIDEO


Ultimul update: Duminica 10 Februarie 2019 12:39
Data publicarii: Duminica 10 Februarie 2019 11:59
Categorie: Stiri externe
Atac final ISIS

Lupte crâncene au loc între forțele Coaliției și ultimii teroriști ISIS în "bătălia finală" ce a fost lansată, sâmbătă, pentru distrugerea grupării teroriste în Siria.

Armata siriană, sprijinită de forțele aeriene americane, a început atacul final, sâmbătă noapte, fiind vizat în principal satul Baghuz. 

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Democrate Siriene (FDS), Mustafa Bali, a transmis, pe Twitter, că înainte de atac 20.000 de oameni au fost evacuați din regiunea ce mai este încă deținută de ISIS, scrie The Guardian.

“Lupta decisivă a început azi-noapte. Vrem să-i eliminăm pe ultimii teroriști ISIS”, a scris Mustafa Bali.

“Bătălia este feroce. Cei care au rămas sunt și cei mai puternici și vor să-și apere ultima redută. Vă puteți dimensiunea și ferocitatea acestei bătălii“, a adăugat Bali pentru Associated Press.

Forțele Coaliției au reușit, în ultimii ani, să îndepărteze ISIS din nordul și estul Siriei, teroriștii ocupând, în acest moment, mai puțin de 1 la sută din auto-proclamatul Califat, într-o zonă la granița cu Irakul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO