LOST. Avionul din Malaysia, ziua 42. Echipele de interventie isi pun sperantele intr-un robot pentru gasirea zborului MH370

Dată publicare: 18-04-2014 08:19
Dată actualizare: 21-04-2014 08:35


Cautarile avionului malaiezian disparut de aproape o luna si jumatate n-au dat inca niciun rezultat. Un robot submarin cerceteaza fundul oceanului in zona de unde provin semnalele detectate saptamana trecuta.

Iar o noua masinarie este pregatita sa fie trimisa sub apa, imediat ce va fi identificat locul exact unde se afla dispozitivele.

Acest robot ar putea fi cheia pentru rezolvarea misterului avionului disparut. Este un ROV, adica vehicul operat de la distanta cu ajutorul unui joystick. Are camere de filmat si lumini, care le permit specialistilor sa vada sub apa in timp real si un sonar de mare frecventa. Insa, cel mai important, are brate robotice, care se vor dovedi esentiale.

Asta inseamna ca robotul poate recupera obiecte de pe fundul oceanului, de la adancimi la care nu pot ajunge oamenii.

In cazul in care este gasit insa un obiect prea mare, bratul robotic poate fi echipat cu unelte, ca sa taie o bucata si sa o aduca la suprafata. Robotul poate cobori pana la adancimea de 4.500 de metri, la care au fost detectate, saptamana trecuta, semnale sonore. Spre deosebire de Bluefin, robotul folosit in prezent de echipele de cautare, acesta este conectat la suprafata printr-un cablu care ii permite sa fie alimentat permanent.

Este cea mai buna sansa pe care o au echipele de cautare ca sa recupereze cutiile negre de pe fundul oceanului.


VIDEO PROTVPLUS.RO