''Kremlinul nu doar ca se face ca nu vede amenintarile care vizeaza opozitia rusa, dar chiar le incurajeaza.'' Este acuzatia lansata raspicat, dupa ce doi disidenti ai regimului au fost urmariti, iar filmul actiunii a devenit public.

Recent, unul dintre cei vizati, a fost si otravit. Doi dintre cei mai cunoscuti critici ai Kremlinului sunt filati aparent prin luneta unei arme. Asta intr-o tara in care reprezentantii opozitiei sunt impuscati pe strada ori in scara blocului. Unul dintre ei considera postarea imaginilor drept incitare la crima.

Vladimir Kara-Murza, opozant al Kremlinului: "Subliniaza ceea ce stim deja: ca este primejdios sa te opui regimului Putin."

Vladimir Kara-Murza abia se inzdraveneste dupa ce, in urma cu 8 luni, o otravire misterioasa era cat pe-aci sa-l rapuna.

Vladimir Kara-Murza, opozant al Kremlinului: "Nu s-a putut stabili natura exacta a otravirii, in afara de faptul ca este vorba de o substanta foarte sofisticata, la care au acces doar oameni din serviciile speciale".

Noile amenintari sunt cu atat mai explicite cu cat imaginile au fost postate de Ramzan Kadarov, omul Kremlinului in Cecenia. De la un timp, Kadarov pare sa fi primit drept sarcina suplimentara intimidarea opozitiei ruse. Si nu face vreun secret din asta. In aceasta fotografie, struneste un caine agresiv, dresat sa-i muste pe ...disidenti, potrivit "legendei".

Matthew Chance, corespondent CNN: "In ultimii ani, s-a constata o mortalitate foarte ridicata in randul opozantilor proeminenti ai conducerii ruse. Boris Nemtsov, una dintre figurile marcante ale opozitiei, a fost ucis chiar aici, pe acest pod, la doi pasi de Kremlin".

La un an de la asasinarea lui Nemtsov, inca n-au fost adusi in fata justitei cei care au ordonat crima.