Liberia a ridicat starea de urgenta decretata impotriva epidemiei de Ebola. Avertismentul dat de presedintele tarii

13-11-2014 23:28


ebola liberia crucea rosie

Presedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anunțat joi ridicarea starii de urgența decretate in august pentru lupta impotriva epidemiei de Ebola, avertizand totusi ca ''lupta nu s-a terminat''.

"I-am informat pe liderii Adunarii Naționale ca nu voi solicita o prelungire a starii de urgența" decretate la 6 august, a anuntat presedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, intr-o declarație difuzata la radio si televiziune, adaugand ca restricțiile de circulație nocturne au fost decalate cu o ora, de la miezul nopții (ora locala si GMT) la sase dimineata, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Cu peste jumatate din cele aproximativ 5.100 de decese provocate de epidemie in Africa de Vest, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Liberia este țara cea mai afectata, dar raspandirea virusului a incetinit in mod substanțial de aproximativ o luna. Incheierea starii de urgența "nu inseamna ca lupta impotriva Ebola s-a terminat", a afirmat Sirleaf. "Atunci cand virusul progresa, reprezentand un pericol real pentru statul nostru, vecinii nostri si restul lumii, am fost obligați sa declaram starea de urgența.

Ne-am mobilizat, am facut apel la comunitatea internaționala, la cetațenii nostri si la lume, si au raspuns. In prezent, putem fi cu toții mandri de progresele realizate", a explicat ea. "Nu putem lasa garda jos si nici nu ne putem reduce vigilența", a insistat ea, precizand ca piețele si scolile ar urma sa se redeschida treptat. Liberia "a reacționat cu fermitate in momentul in care a inchis frontierele, impunand restricții de circulație si masuri de carantina, inchizand scolile si limitand adunarile publice", a subliniat Sirleaf.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO