Noi detalii din ancheta din Cipru. Românca și fiica ei, tranșate și aruncate în valize


Ultimul update: Sambata 27 Aprilie 2019 09:42
Data publicarii: Sambata 27 Aprilie 2019 08:13
Categorie: Stiri externe

Continuă cercetările în Cipru, unde o româncă de 35 de ani și fetița ei de opt ani, dispărute din 2016, ar fi fost ucise de un criminal în serie.

Un bărbat de 35 de ani, fost ofițer în armată, a recunoscut că a omorât 5 femei și 2 copii. Și le-a indicat și pe cele două drept victime.

Anchetatorii care au descoperit trei trupuri neînsuflețite, caută acum și alte cadavre. Pentru că vorbim despre un caz extrem de complicat au cerut ajutorul autorităților din Marea Britanie.

Era 30 octombrie 2016 când românca şi fetiţa ei au dispărut fără urmă.

Ultima dată, femeia a fost văzută în compania unui bărbat îmbrăcat în haine de camuflaj, în apropiere de casa ei situată într-un cartier sărac al Nicosiei, după cum povesteşte un prieten apropiat, şocat că cele mai negre temeri ar putea deveni acum realitate.

”Am întrebat-o cine e bărbatul, a zis că e verişorul ei din Anglia. Şi am întrebat-o de ce vorbeşte cu el în engleză dacă e verişorul şi mi-a zis că prefera să nu îmi spună.”

După 3 ani de întrebări chinuitoare, misterul pare să se lămurească în cel mai îngrozitor mod cu putinţă. Atât ea, cât şi copila, care era bolnavă, ar fi fost ucise la 30 de kilometri distanţă de casă, în apropierea unui lac şi a unei mine abandonate.

Cel puţin asta le-a spus anchetatorilor bărbatul supectat iniţial de 3 crime. A recunoscut apoi încă 4 şi a declarat că cele două românce se număra printre victimele sale.

„Eu mereu am întrebat-o pe mama ei ce fac fetele. Bine, bine. Și de 2-3 ani nu am mai văzut-o”, a spus o vecină.

Ar fi însă mai multe victime, scrie presa cipriotă, care vorbeşte despre primul criminal în serie din istoria recentă a ţării.

Alarmant este şi faptul că şi o prietenă de-a româncei dispărute n-ar mai fi de găsit de cel puţin un an. Ea şi fetiţa ei de 12 nu au mai fost văzute.

"Am sunat la poliţie şi am anunţat acest lucru. E ceva foarte anormal, eu vorbeam tot timpul cu ea, o ajutăm cu bani. A dispărut brusc. Şi nu a dat nimeni importantă pentru că nu se aştepta nimeni la crimele astea."

Până acum poliţiştii au descoperit trupurile neînsufleţite a trei femei, toate filipineze. Răscolesc zona în căutarea altor cadavre.

Marcos Trangolas, şeful echipei de pompieri: "Așa cum am mai spus, scopul este de a căuta atât zonele critice precum şi altele, pas cu pas. Căutarea subacvatică va continua astăzi atâta timp cât lumina zilei o va permite."

Potrivit jurnaliştilor ciprioţi, care citează surse din anchetă, Nikos Metaxas le-a omorât pe cele două românce, le-a tranşat şi băgat în valize, pe care le-a aruncat mai apoi într-un vechi puţ inundat al unei mine de cupru. Balta este denumita "lacul roşu" de localnici, de la culoarea roşie dată de concentraţia de cupru.

Suspectul, fost cadru militar, îşi alegea victimele dintre femeile cu o situaţie financiară precară, despărţite de parteneri şi cu copii, în mod special fete. Le promitea locuri de muncă.

Fostul soţ al uneia dintre femeile găsite fără viaţă se roagă neîncetat ca măcar copilul lui să fi scăpat.

Depăşiţi de situaţie, anchetatorii ciprioţi au cerut ajutorul colegilor din Marea Britanie. Londra va trimite un legist, un psihiatru şi ofiţeri specializaţi în cazuri de crime în serie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mărturii despre cele 2 românce ucise în Cipru. Prieten: „E ceva foarte anormal”
Criminalul care a omorât două românce în Cipru și-ar fi cunoscut victimele online
VIDEO PROTVPLUS.RO