Kremlinul afirmă că acuzațiile de viol împotriva soldaților ruși sunt orchestrate de Occident

Ultima actualizare: 08-06-2022 10:09
soldati rusia, ucraina, razboi
Getty

Moscova a reacționat vizavi de acuzațiile de viol ale armatei ruse pe teritoriul ucrainean.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Vasily Nebenzya, reprezentatul Rusiei la Națiunile Unite (ONU), a comentat afirmațiile potrivit cărora soldații ruși comis violuri în Ucraina, potrivit Euronews.com.

ONU transmite că a primit până acum 124 de acuzații de "violență sexuală legată de războiul din Ucraina".

Acest lucru a determinat SUA să ceară Moscovei să "ia măsuri în cadrul armatei sale și al personalului auxiliar" pentru a împiedica folosirea violenței sexuale ca armă de război.

"Este de datoria Rusiei să pună capăt violurilor, violențelor și atrocităților comise de soldații săi. Este de datoria Rusiei să pună capăt acestui război atroce și neprovocat împotriva poporului ucrainean", a declarat ambasadoarea americană Linda Thomas-Greenfield la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Dar Nebenzya a ripostat, susținând că rapoartele ONU nu au dat niciun exemplu de presupuse violențe sexuale.

"Aceste acuzații se încadrează foarte bine într-o descriere a soldaților ruși ca bestii și barbari brutali, orchestrată de specialiștii occidentali, exact așa cum au făcut acoliții lui Goebbels la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial", a tunat Nebenzya.

Kievul spune că Moscova vrea să steargă orice urmă a violențelor sexuale

Sergiy Kyslytsya, ambasadorul ucrainean la ONU, a acuzat, de asemenea, armata rusă de violențe sexuale în țara sa, citând dorința Moscovei de a șterge orice urmă a acestora.

Oficialul ucrainean a cerut să se găsească o soluție pentru "ocuparea de către Rusia a locului sovietic permanent" în Consiliul de Securitate al ONU.

"Cu cât mai repede, cu atât mai bine" și "avem nevoie de un consiliu credibil", a pledat Kyslytsya.

Mai mulți alți membri ai consiliului au denunțat, de asemenea, utilizarea violențelor sexuale, care pot constitui crime de război conform dreptului internațional.

China a cerut ca orice acuzații să fie investigate pe baza faptelor.

Constatând că "femeile reprezintă majoritatea presupuselor victime", Pramila Patten, membru special al Consiliului de Securitate al ONU pentru violența sexuală în conflicte, a cerut "ca amnistiile pentru crime de violență sexuală să fie interzise în mod explicit" din orice eventual și viitor acord de pace.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO