Liderul Kim Jong-Un s-a enervat pe ministrul adjunct de Externe din Coreea de Nord. Unde l-a trimis cu toata familia sa

12-10-2016 09:35


Kim Jong-Un

 Ministrul adjunct de Externe din Coreea de Nord, Kung Sok-Ung, a fost demis din functie si trimis intr-o zona rurala, fiind pedepsit astfel pentru dezertarea numarului doi al ambasadei nord-coreene in Marea Britanie vara trecuta.

 Informatia a fost prezentata de un ziar sud-coreean, citat de AFP.

Kung Sok-Ung a fost demis, expulzat din Phenian si trimis intr-o regiune agricola cu toata familia sa, releva cotidianul de mare tiraj JoongAng Ilbo, care citeaza o sursa foarte bine informata despre problemele nord-coreene.

Potrivit ziarului, inaltul diplomat ar suferi consecintele maniei liderului Kim Jong-Un, furios din cauza dezertarii lui Thae Yong-Ho, numarul doi al Ambasadei Coreii de Nord la Londra care a trecut in Coreea de Sud in cursul verii.

Dupa aceasta dezertare, "Ministerul de Externe a fost verificat cu strictete", a indicat sursa ziarului sud-coreean, sub rezerva anonimatului. "King Sok-Ung raspundea de ambasadele in Europa si a fost epurat."

Potrivit aceleiasi surse, alti patru diplomati insarcinati cu afacerile europene au primit interdictie de a locui in Phenian.

Kung, 72 de ani, este un diplomat experimentat, care a acoperit timp de peste 20 de ani relatiile cu Europa si Rusia in MAE nord-coreean.

Anunturi privind epurari, executii si disparitii - unele confirmate, altele nu - sunt frecvente dupa sosirea la putere a lui Kim Jong-Un in 2011.

In timp ce tanarul conducator cauta sa-si afirme puterea, numerosi inalti responsabili, in special, cadre ale armatei au fost demisi din functii, cazul cel mai rasunator fiind executia in decembrie 2013 a influentului unchi al lui Kim Jong-Un, Jang Song-Thaek, acuzat de tradare si coruptie.

Sursa: Agerpres

Tags: kim jong-un,

VIDEO PROTVPLUS.RO