Kim Jong-un are o fiica pe nume Ju-ae, a dezvaluit Dennis Rodman pentru The Guardian


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Luni 09 Septembrie 2013 09:03
Categorie: Stiri externe
dennis rodman

Liderul nord-coreean Kim Jong-un are o fiica pe nume Ju-ae, a dezvaluit duminica fosta vedeta a baschetului Dennis Rodman, care a efectuat recent o noua vizita la Phenian, pentru The Guardian.

Rodman l-a descris deja pe Kim jong-un ca pe un "tip minunat", dar duminica a spus ca acesta este si un "tata bun" pentru fiica sa, pe care a numit-o Ju-ae.

"Am tinut-o pe fiica lor Ju-ae (in brate) si am vorbit cu doamna Ri (Sol-ju, sotia lui Kim Jong-un). Este un tata bun si are o familie minunata. Kim (Jong-un) mi-a spus «ne vedem in decembrie»", a adaugat Rodman.

"Maresalul Kim (Jong-un) si cu mine ne-am relaxat la mare, impreuna cu familia sa", a declarat el despre ultima sa vizita in cea mai izolata tara din lume. "Am mancat, am baut si am discutat despre planurile noastre de a organiza un meci amical istoric intre Coreea de Nord si Statele Unite si caile de dezvoltare ale echipei lor de baschet", a spus el.

El planueste sa organizeze un meci de baschet intre echipele americana si nord-coreeana. Detalii suplimentare despre meci sunt asteptate luni.

Aceasta initiativa este sponsorizata de o firma de pariuri irlandeza, care a recunoscut ca nu are experienta in diplomatia internationala. Firma a subliniat ca proiectul nu inseamna ca Rodman sau compania "aproba sau sustine" unul dintre cele mai represive regimuri din lume.

Un expert in domeniul coreean din cadrul grupului de reflectie International Crisis Group, Daniel Pinkston, a declarat pentru ziarul britanic ca, in pofida faptului ca Dennis Rodman poate fi considerat de catre unii ca "ofera o legitimitate politica regimului sau ca poate fi considerat o lovitura de propaganda", acest lucru este "foarte exagerat".

 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO